beFlow velfærd og helse

Stress

Stress er ikke en sygdom, men en tilstand og kroppens reaktion på en belastning.
Der sker en fysiologisk ændring i kroppen forårsaget af påvirkning af psykisk, fysisk, kemisk eller biologisk art. Denne stresstilstand er karakteriseret ved aktivering af det sympatiske nervesystem (Fight, flight, freeze), – Graden af stress afhænger bl.a. af i hvor høj grad påvirkningen opleves som en belastning for den enkelte.

Stress kan ramme alle uanset alder og hvor man står i livet. Graden af stress afhænger også af hvor længe belastningen finder sted.
Stress kan have uendelig mange symptomer fysisk, psykisk, mentalt, socialt og adfærdsmæssigt. Stress skaber på daglig basis en større eller mindre inflammationsproces i kroppen, som på lang sigt kan føre til sygdom.

Angst og stress ligner hinanden mht de kropslige symptomer og derfor tror mange der egentlig lider af periodevise angstanfald, at de er stressede. Men behandlingen er forskellig og derfor er det vigtigt at få afklaret, hvad årsagen er. Er du i tvivl, så tal med din læge.

Eksamens/præstationsangst er invaliderende for vores balance og præstationsmuligheder i situationen.

Udbrændthed kan under bestemte forhold blive en følge af langvarig stress. Tilstanden kan på nogle områder ligne en depression.

Stress, angst og depression er forhindringer for at føre et liv i glæde og motivation og gode relationelle forhold. Der er desværre stigende tendens til disse lidelser i vores samfund- også blandt børn og unge. Derfor er en indsats vigtig.
En måde at forebygge og behandle det på, kan være at arbejde med stresstilstanden i kroppen og med nervus vagus- vores vigtige nerve til at balancere nervesystemet.
At føre et aktivt liv med bevægelse og få en god og sund kost sammen med en god nattesøvn er uendelig vigtigt. Kropsterapi og øreakupunktur kan være fantastiske redskaber til at få vendt en svær tilstand, da KST og energiarbejde kan række ind og berøre
nerver, hormonbalance, immunsystem og den sociale tilknytning- der er meget vigtig for os mennesker.

Bestil en tid

Book en tid nu og få din krop tilbage til sin naturlige balance.

Har du spørgsmål til en bestemt behandling er du altid velkommen til at ringe eller skrive først.